Twee jongens, een wereld van verschil

Toen we tijdens de twintigweken-echo van ons tweede kindje hoorden dat we weer een zoontje kregen, zeiden we; “leuk, we hebben al een zoon, dus we weten hoe het werkt.” Niets is minder waar.

Natuurlijk, je kent het klappen van de zweep. Drinken, schone luier, slapen <<herhaal 8 á 10 maal per dag>> Tussendoor krijg je nog visite, kook je eten, doe je de was… En daar was het eerste verschil, er loopt immers al een ventje rond wat ook maar al te graag aandacht wenst, en wel op zijn wenken (dûh, je bent 20 maanden en er komt ineens een indringer in huis)

Daarnaast zijn er nog tal van verschillen, de jongste wil namelijk eerst een schone luier en dan pas eten, hij brabbelt veel meer dan zijn broer, maar is  daarentegen later met kruipen. En dan ook nog uiterlijke verschillen, de een heeft spierwit haar, de ander bruin. Al wogen ze beiden met de 7-maanden check op de gram af hetzelfde, hun eetpatroon verschilt wel weer.

Kortom, er valt nog genoeg te ontdekken bij het opgroeien met een tweede kind erbij, ook al denk je dat je alles weet. Ze laten je iedere keer weer versteld staan!

© 2010 - 2021 honni | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel