Kwijlslabbetjes, waar moeten ze aan voldoen?!

Zoals wij ook via Facebook hadden gevraagd hebben wij een onderzoek gedaan waar kwijlslabbetjes, kwijlslabber, zeversjaaltjes aan moeten voldoen. Uit de gesprekken die wij hebben gehad met moeders van babies en kleuters en alle andere reacties blijkt dat kwijlslabbetjes meer zijn dan een "stukkie" stof

kwijlslabbetje

Slab met of zonder puntje

Met of zonder "puntje", hier zijn de meningen over verdeeld. Sommige mensen houden van een slab met een punt en andere noemen dit een mooi  "cowboy"-sjaaltje. Wanneer het van de juiste materialen is gemaakt zal het qua functionaliteit weing verschil maken in het opvangen van het speeksel. Een sjaal met een ronde afwerking lijkt meer op een normale sjaal dan een slabber.

Wassen van de kwijlslabbers

Het moet vaak gewassen kunnen worden. Ondanks dat kwijlslabbetjes zolang mogelijk om moeten kunnen, worden ze uiteindelijk toch een keer nat. Het is vervolgens handig wanneer de kleur en kwaliteit van de stof zo is dat je het niet direct hoeft te wassen. Eerst een paar keer laten drogen op de verwarming of lekker buiten moet mogelijk zijn. Hierdoor moeten de stoffen van hoogwaardige kwaliteit zijn met een dunne weving.

Goed absorberende kwijlslabs.

Goed absorberend zodat het speeksel er niet afloopt ook niet bij grote hoeveelheden speekselverlies. Door gebruik te maken van een plastic achterkant wordt ervoor gezorgd dat het nooit nat wordt onder de slabber en de mogelijkheid bestaat dat het onder de slabber nat wordt. Echter is de ervaring dat het met dit materiaal het vocht niet goed absorbeerd. Door gebruik te maken van katoen of een combinatie met weing polyester  zorgt ervoor dat de slabber alles opneemt. Ook zorgen deze materialen ervoor dat de kinderen het niet te warm krijgen en onder de slabber gaan zweten.

Makkelijk te dragen.

Moeders vinden het belangrijk dat de sjaaltjes zo blijven zitten dat de functionaliteit niet verloren gaat. Men geeft aan dat de functionaliteit het belangrijkste is en dat de kwijlslabbers niet van zichzelf mogen draaien en andersom komen te zitten.

Tip voor kinderen en babies wanneer tandjes doorkomen:

in combinatie met de kwijlslabbetjes zijn er allerlei verschillende middelen op de markt die het kwijlen verminderen en/of zorgen dat ze minder pijn hebben wanneer uw kind tandjes krijgt. U kunt hierbij denken aan de volgende oplossingen: Gengigel, en Dentinox

Meer informatie over kwijlen ga dan naar de pagina kwijlen en baby's.

© 2010 - 2021 honni | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel